Anna Hospice

Adresgegevens 

In januari 2019 opent Anna Hospice in Schijndel haar deuren in het voormalige klooster Annahof van de Zusters van Liefde.  De voorziening staat open voor mensen vanaf 18 jaar die ongeneeslijk ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden.

Eerdsebaan 1A

5482 DA Schijndel

Tel.: 073 – 544 33 00

Het hospice ligt naast verpleeghuis St. Barbara van Laverhof. De ingang is aan de achterzijde.

De zorg in Anna Hospice is gericht op begeleiding van het stervensproces, door pijn- en symptoomverlichting. Ook is er aandacht voor emotionele, spirituele en sociale behoeften. Familieleden en naasten zijn altijd welkom in het hospice; er zijn geen bezoektijden.

Afscheid nemen in huiselijke sfeer

De sfeer wordt zoveel mogelijk gekenmerkt wordt door huiselijkheid en rust. Gasten kunnen omringd door geliefden en vrienden, afscheid nemen van het leven. Zorg en begeleiding wordt geboden door professionals en vrijwilligers. Gasten, familieleden en naasten worden uitgenodigd om van het hospice zo veel mogelijk een thuis te maken, in de eigen kamer en in de gemeenschappelijke ruimtes. In afstemming met elkaar en met de professionals en vrijwilligers wordt de zorg ingericht.

Anna Hospice biedt:

  • 24 uur per dag professionele begeleiding van het stervensproces
  • Huiselijke appartementen met eigen badkamer
  • Logeren door een familielid op de kamer
  • Gebruik van stilteruimte, gemeenschappelijke huiskamer en keuken
  • Respect voor elke levensovertuiging
  • Mogelijkheden voor opbaren en afscheidsbijeenkomsten

Het team

Het team bestaat uit palliatief deskundige artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, geestelijk verzorgers en vrijwilligers. Zij maken de laatste levensfase zo aangenaam mogelijk. Ook de eigen huisarts is welkom om medische zorg te verlenen, als de gast daar de voorkeur aan geeft. Er is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom in Anna Hospice, ongeacht levensovertuiging of achtergrond. 

Vragen over werken bij Laverhof?

Neem contact op met onze HRM adviseurs via 073-5443300

Vul het contactformulier in of mail je vraag naar vacature@laverhof.nl