Familiezorg

Zorg en ondersteuning die vrijwillig wordt geboden vanuit een langdurige relatie tussen de cliënt en de ander, noemen wij mantelzorg of familiezorg. Professionele zorg vanuit Laverhof is daarop een aanvulling, die dicht bij de cliënt wordt georganiseerd, samen met de cliënt en zijn of haar familiezorger(s). Bij de cliënt thuis of in één van onze locaties, dat maakt niet uit.

Niet overnemen maar samen doen
Zorg en ondersteuning bieden, doen wij graag samen, in goed overleg met de cliënt en zijn of haar familiezorger(s) en met respect voor elkaars deskundigheid. De cliënt weet wat de wensen, verwachtingen en behoeften zijn en door met de cliënt in gesprek te gaan, kunnen onze medewerkers samen met hem of haar en de familiezorger(s), afspraken maken over de gewenste ondersteuning en wie die kan bieden. We nemen niet alles over, maar doen het graag samen. Het is belangrijk dat de cliënt en de familiezorger(s) vooral ook fijne dingen kunnen blijven doen samen!

Medewerker woonteam
Iedere medewerker van het woonteam is een aanspreekpunt voor de cliënt en familie. Zij informeert ook de andere medewerkers (en soms vrijwilligers) die bij de zorg rondom de cliënt betrokken zijn.

Op zondag 11 oktober jl. werd de eerste Familiedag van Laverhof gehouden in Cunera/De Bongerd in Heeswijk en St. Barbara en het Mgr. Bekkershuis in Schijndel. De Familiedag trok veel bezoekers. Lees hier meer.

 

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Esther Verhoeven, Riny Verstraten en Ellen Ruis, medewerkers cliëntservicebureau