Nieuws

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 22
  • pagina: 
  • 1

Interview Omroep Meierij over de totstandkoming van de expositie Koninklijke portretten

Gepubliceerd op 08 augustus 2019

In St. Barbara in Wijbosch is dinsdag 23 juli de expositie Koninklijke portretten officieel geopend. Omroep Meierij interviewde medewerkers van Laverhof en ‘hoffotograaf’ Erica van der Leest over de totstandkoming van deze prachtige expositie.

https://youtu.be/2xTKtDVV6ec

De tentoonstelling van foto’s van bewoners met diverse hoeden en met koninklijke allure is de komende tijd te bewonderen.

In de maand juni heeft team welzijn een koninklijke vakantiemaand georganiseerd. Tijdens die maand is ‘hoffotograaf’ Erica van der Leest in de diverse huiskamers geweest. Zij heeft koninklijke portretten gemaakt van bewoners die het leuk vonden om op de foto te gaan. Een serie foto’s is te bewonderen in de Hoflaan en in de gang bij het Palet. Lees verder

Zuster Francesca Verheijen 'De vliegende non' 100 jaar!

Gepubliceerd op 30 juli 2019

Zuster Francesca Verheijen vierde haar 100e verjaardag! Het Brabants Dagblad besteedde aandacht aan deze feestelijke dag. Natuurlijk werd dit bij St. Barbara gevierd, waar ze als stralend middelpunt in de woonkamer zit.

Van harte gefeliciteerd zuster Francesca!

Onderstaand het artikel over het leven van de zuster.

https://www.bd.nl/…/vliegende-non-uit-schijndel-is-nu-100-…/

Lees verder

Koninklijke portretten in St. Barbara

Gepubliceerd op 25 juli 2019

In St. Barbara in Wijbosch is dinsdag 23 juli de expositie Koninklijke portretten officieel geopend. De tentoonstelling van prachtige foto’s van bewoners met diverse hoeden en met koninklijke allure is de komende tijd te bewonderen.

In de maand juni heeft team welzijn een koninklijke vakantiemaand georganiseerd. Tijdens die maand is ‘hoffotograaf’ Erica van der Leest in de diverse huiskamers geweest. Zij heeft koninklijke portretten gemaakt van bewoners die het leuk vonden om op de foto te gaan. Een serie foto’s is te bewonderen in de Hoflaan en in de gang bij het Palet. Lees verder

'Kwaliteitsbeleid van onderop bij Laverhof: 'Het gaat om het totale beeld.'

Gepubliceerd op 15 juli 2019

Een mevrouw die onlangs bijl Laverhof kwam wonen, moest erg wennen. Een paar dagen geleden heeft een verzorgende haar om 5 uur 's morgens geholpen bij het douchen, omdat die mevrouw dat graag wou. Dat vond ze heerlijk.'

Bij het kwaliteitsbeleid van Laverhof mag je afwijken van het gewone als je daarmee aansluit op wat belangrijk is voor de cliënt.

Op de website van Waardigheid en Trots lees je het gesprek met Annemiek van de Rijdt, directeur cluster Heeswijk-Uden, het zorgkantoor en leden van de cliëntenraad over het kwaliteitsbeleid van Laverhof. 

'Kwaliteitsbeleid van onderop bij Laverhof: 'Het gaat om het totale beeld.'

Klik hier om te lezen hoe wij werken aan kwaliteit.

Lees verder

Eerste huurders in appartementencomplex Kloosterpark in Uden

Gepubliceerd op 04 juli 2019

Afgelopen maandag 1 juli overhandigde Laverhof de sleutels aan de eerste huurders van het appartementencomplex Kloosterpark aan de Volkelseweg 30 in Uden. 44 comfortabele huurappartementen, uniek gelegen in een groene omgeving met in de nabijheid de zorg- en dienstverlening en gastvrijheid van de Laverhof locatie Het Retraitehuis. Wonen in een kloostertuin, in de omgeving van de levendigheid van de nieuwe woonwijk De Gaarden én vlakbij het centrum!

Annemiek van de Rijdt, directeur cluster Heeswijk-Uden: “Eind 2017 startte projectontwikkelaar Cornelis Huygens de bouw van Kloosterpark en nu staat er dit prachtige appartementencomplex. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat voor de nieuwe bewoners wonen in Kloosterpark zo goed mogelijk een thuis wordt. We werken met elkaar aan comfort en veiligheid. De bewoners van Kloosterpark kunnen gebruikmaken van de zorg- en dienstverlening en faciliteiten van Het Retraitehuis. Denk hierbij aan de sfeervolle ontmoetingsruimte, onze eigen bioscoop, een kopje koffie drinken in D’n Blauwe Engel, een warme maaltijd in de Refter of een koelverse maaltijd voor thuis. Ook is er de mogelijkheid om eens samen te koken in de keuken van Het Retraitehuis. Op de begane grond van Kloosterpark worden in de loop van het jaar voorzieningen op het gebied van welzijn, verzorging en wellness gerealiseerd.” Lees verder

Fototentoonstelling Henk Rotteveel in Het Retraitehuis

Gepubliceerd op 04 juli 2019

Tot 4 oktober exposeert Henk Rotteveel, lid van de Udense amateurfotografen F8, met een overzicht van zijn foto’s van de afgelopen jaren.

De basis van de tentoonstelling bestaat uit een serie foto’s van de missiezusters uit Het Retraitehuis. Deze zijn in de periode tussen 2016 en 2017 gemaakt tijdens een mentoraat van de fotobond ‘De kracht van de vrouw’, waar Henk aan heeft deelgenomen.

Daarnaast hangt er wisselend werk, gemaakt tijdens diverse fotoreizen, zoals IJsland, Opaalkust en de Auvergne, maar ook foto’s die Henk gemaakt heeft tijdens zijn werkbezoeken in Frankrijk.

De laatste jaren staan steeds meer in het teken van landschapsfotografie, waarbij Henk probeert er een meer artistieke touch aan te geven, zoals tijdens zijn laatste reis naar de Opaalkust. Hier werkte hij vooral met lange sluitertijden.

De expositie in Het Retraitehuis aan de Volkelseweg 30 in Uden, is dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Iedereen is van harte welkom! Lees verder

Anna Hospice officieel geopend met onthulling kunstwerk

Gepubliceerd op 20 juni 2019

‘We willen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van onze gasten’

Op woensdag 19 juni vond de officiële opening plaats van Anna Hospice in Wijbosch. Sinds januari beschikt Laverhof over het hospice dat drie plaatsen voor palliatieve terminale zorg biedt. Inmiddels is hier aan twintig gasten een verzorgd en veilig verblijf geboden in de laatste fase van hun leven.

“Het verlangen naar een hospice bij Laverhof bestond al enige tijd”, vertelt Dominique den Brok, directeur cluster Behandeling, Revalidatie en Ondersteuning Thuis en van het hospice. “Dankzij de zusters van Liefde is dit mogelijk geworden, doordat we deze locatie naast St. Barbara, hebben kunnen overnemen. We hebben in een vleugel met een prachtige huiskamer het hospice gehuisvest. Er zijn al veel gasten geweest. Het is fijn als er behoefte is aan een hospice, dat daar plaats voor is. Inmiddels hebben we al veel waardering gehoord over de zorg die er geleverd is.”

Dominique bedankt de nieuwe vriendenstichting van Anna Hospice, die zich inzet voor de wensen die niet vanuit de zorg betaald kunnen worden. “We willen zoveel mogelijk aan die wensen tegemoet komen. Een speciaal bedankje voor Decogarden die gisteren nog bereid was om de tweede tuintafel met stoelen tegen een vriendenprijsje te leveren.”

Wethouder Coby van der Pas-van Nuland van de gemeente Meierijstad: “We willen graag de zorg dichtbij bieden en als gemeente daar onze bijdrage aan leveren. In de laatste fase van het leven is het fijn dat je dichtbij je familie kunt zijn, in een fijne, warme en huiselijke setting. Samenwerking is hierbij essentieel. Wat je hier ziet is dat directie, medewerkers, professionals, bestuur, raad van toezicht samen met een heleboel vrijwilligers, dit mooie initiatief tot stand hebben gebracht. Als gemeente Meierijstad ondersteunen we dit graag.”   Samen met kunstenares Lia Koster, Dominique den Brok en Ellen van der Heijden, teammanager van het hospice onthult zij het glaskunstwerk ‘Boom van verlangen en wijsheid’.

Aansluitend wordt het glas geheven op Anna Hospice. Lees verder

Laverhof presenteert Jaarverslag 2018

Gepubliceerd op 04 juni 2019

Peter Beijers, bestuurder: “2018 was het eerste lustrumjaar van Laverhof.
In 2013 hebben we onszelf de vraag gesteld: waar gaat een nieuwe generatie ouderen Laverhof op aanspreken?

Het antwoord op die vraag kunt u lezen in ons strategisch beleidsplan ‘De kracht van het lokale’. De afgelopen vijf jaar hebben we gezamenlijk klank en kleur gegeven aan onze opvatting over goede zorg en dienstverlening. Niet vanuit een blauwdruk benadering, maar zoekend naar de beste vorm vanuit een consistente visie, onder het motto ‘van proberen kun je leren’.

Laverhof wil een lerende organisatie zijn, waarbij we toegroeien naar eigenaarschap van medewerkers voor het eigen leertraject en het integreren van werken en leren zoveel als mogelijk op de eigen werkplek. Mensen leren vooral als ze met elkaar samenwerken en doen, ervaren, direct toepassen, herhalen en opgedane kennis en ervaringen met elkaar delen.

In dit jaarverslag delen we graag met u wat we de afgelopen vijf jaar hebben geleerd en waar we voor de komende periode naar uitkijken.

Ik wens u veel leesplezier!”

 

Jaarverslag 2018

Jaarrekening 2018

Strategisch beleidsplan Laverhof 2015 - 2020: De kracht van het lokale

Kwaliteisbeleid

Een papieren versie van bovenstaande documenten kunt u opvragen bij Marie-Louise van der Maazen, e-mail: secretariaat.rvb@laverhof.nl.

Stichting Laverhof heeft de ANBI-status. Dit betekent dat de belastingdienst Laverhof erkent als Algemeen Nut Beogende Instelling.

RISN/Fiscaal nummer van Stichting Laverhof is 8522.77.842. Lees verder

Sloop Mgr. Bekkershuis van start

Gepubliceerd op 01 april 2019

Op 1 april om 8.30 uur startte officieel de sloop van de achtervleugel van het Mgr. Bekkershuis. De heren Peter Beijers, bestuurder van Laverhof en Harry van Rooijen, wethouder van de gemeente Meierijstad, haalden beiden wat onwennig vanuit een kraanmachine de zonwering van de muur. Dit onder toeziend oog van Puur Bouwadvies, Moeskops’ Bouwbedrijf, alle betrokken installateurs, bewoners en medewerkers.

33 ruimere appartementen
Peter Beijers: “Het heeft heel wat voeten in aarde gehad voordat het zover was. Zes jaar geleden was er het initiatief om samen met anderen de verbouwing van het Mgr. Bekkershuis op te pakken, drie jaar geleden hebben we besloten om dit zelf te doen. Als laatste hindernis waren daar de vleermuizen. De 40 appartementen zijn ondertussen 50 jaar oud en hiervoor komen 33 ruimere appartementen in de plaats. We zijn blij dat we hiermee de bewoners goede zorg kunnen bieden.” Lees verder

Heb jij 'Hart voor Longen'? Doe mee!

Gepubliceerd op 26 februari 2019

Marjo van de Meerakker (werkzaam bij St. Barbara) en Esther Verhoeven (werkzaam bij het cliëntservicebureau) vragen graag de aandacht voor het volgende:

Binnen het gezin en de familie van Marjo en binnen de vrienden- en kennissenkring van Esther is een groot aantal personen getroffen door de zeldzame ziekte Pulmonale Hypertensie. Omdat PH een erfelijke ziekte is, heeft een groot deel van een en dezelfde Schijndelse familie direct of indirect te maken met deze aandoening. Gelukkig is deze Schijndelse familie erg strijdbaar en gaan ze niet bij de pakken neerzitten!

24-uursloop
Zij zijn momenteel in Meierijstad bezig om diverse evenementen en/of acties op te zetten met als afsluiting een 24-uursloop op de wielerbaan in Schijndel op 1 en 2 juni 2019 onder de naam: 'Heb Hart voor Longen Meierijstad'. Het doel is veel geld in te zamelen voor onderzoek en meer naamsbekendheid te creëren voor PH. Lees verder

Bewoners St. Barbara blij met nieuwe Tovertafels

Gepubliceerd op 14 februari 2019

“Één Tovertafel is al volop in gebruik. De tweede wordt binnenkort geleverd”, vertelt Dion van Kaathoven, teammanager Welzijn. “Met de Tovertafel projecteren we spellen op tafel. De bewoners reageren op de kleurrijke projecties met hand- en armbewegingen en kunnen zo spelen met het licht. Het stimuleert ze tot meer bewegen en je ziet dat ze er veel plezier aan beleven. Bovendien levert het mooie momenten op met familieleden en verzorgers.”

De familie Van Doorn nam het initiatief voor een crowdfunding. Zij wilden de huiskamer toegankelijker maken en met een Tovertafel familie en bewoners dichter bij elkaar brengen. Informatieavonden met PowerPointpresentatie en een demonstatie van de Tovertafel, overtuigden de families van bewoners van St. Barbara van de positieve werking van deze tafel. Lees verder

Samenwerkende zorgorganisaties voorkomen onnodige ziekenhuisopnames

Gepubliceerd op 22 januari 2019

Een ziekenhuisopname van een kwetsbare oudere brengt extra risico’s met zich mee. Alleen al door bedlegerigheid kunnen er onwenselijke complicaties optreden en kan verslechtering van de situatie ontstaan. Met thuiszorg en hulpmiddelen kan een dergelijke opname voorkomen worden als deze niet écht medisch noodzakelijk is.

Het project ‘Beter Thuis!’ voorkomt dat ouderen in de avond, nacht of het weekend onnodig worden opgenomen in het ziekenhuis of andere zorginstelling. Voor dit project werken ook buiten kantooruren in de regio’s Meierij en Noordoost Brabant een aantal thuiszorgorganisaties en het Jeroen Bosch Ziekenhuis nauw samen om dit mogelijk te maken. En met succes! Lees verder

Klanten UniK dragen bij Laverhof steentje bij

Gepubliceerd op 06 december 2018

In Het Retraitehuis in Uden hebben Laverhof en UniK elkaar gevonden. Het Retraitehuis is een van de vijf locaties van Laverhof en biedt wonen en zorg in een gastvrije en sfeervolle ambiance. UniK gelooft in een wereld waarin iedereen meedoet en meehelpt en ondersteunt kwetsbare mensen hierbij. Zo ook bij Laverhof. Klanten van UniK dragen hun steentje bij met de dienstverlening aan de bewoners in Het Retraitehuis.

Samen werken
Rianne Vollenberg, dagbestedingscoach bij Het Retraitehuis: “Wekelijks bespreken we met de begeleiders van UniK de werkzaamheden die die week uitgevoerd kunnen worden. In overleg met de gastvrouwen bieden de mensen van UniK ondersteuning bij verschillende werkzaamheden. Ook wordt er aandacht besteed aan het stukje contact met de bewoners en bezoekers. Dit komt mooi tot uiting in Grand Café D’n Blauwe Engel, waar de mensen van Unik de bar bemannen en ervoor zorgen dat het restaurant en het terras er netjes uitziet. Daarnaast worden er producten gemaakt voor de verkoop of er wordt een handje geholpen bij de activiteiten en bij mooi weer wordt er met bewoners gewandeld in de mooie kloostertuin of het bos.” Lees verder

Marleen van de Rijdt met hond Sam in MAX Magazine

Gepubliceerd op 22 november 2018

MAX Magazine schonk in de gids van 24 t/m 30 november aandacht aan Marleen van de Rijdt, medewerker bij Laverhof, en haar hond Sam die elke dag meegaat naar haar werk. Lees hieronder haar bijzondere verhaal.

Lees verder

Verhuizing bewoners achtervleugel Mgr. Bekkershuis naar Annahof

Gepubliceerd op 20 november 2018

In verband met de nieuwbouwplannen op het terrein van het Mgr. Bekkerhuis, waarbij de achtervleugel wordt vervangen door 33 nieuwe appartementen, zijn op 19 november de bewoners tijdelijk verhuisd naar Annahof in Wijbosch. Hieraan gingen maanden van voorbereiding vooraf, waarbij Annahof geschikt is gemaakt voor herhuisvesting. Lees verder

Sam; een dierbare ontmoeting!

Gepubliceerd op 13 november 2018

Op 4 oktober is de jaarlijkse dierendag. Aanleiding om eens op bezoek te gaan bij Marleen van de Rijdt en haar hond Sam op Vijverhof. Het verbaast me hoe rustig Sam reageert als ik binnenkom.

Marleen: “Sam gaat al vanaf 8 weken mee naar St. Barbara. In het begin is dat best een gesjouw geweest. Om de twee uur liet ik hem uit, daarna mocht hij 15 minuten in de huiskamer rondlopen en vervolgens moest hij in de bench. Hij is nu een jaar en doordat hij hier is opgegroeid voelt hij zich heel vertrouwd. Natuurlijk heeft hij zijn dolle vijf minuten, maar over het algemeen is hij heel rustig.” Lees verder

Burgemeester en vertegenwoordigers Chinese stad PingDingShan bezoeken St. Barbara

Gepubliceerd op 05 november 2018

Enthousiaste reacties krijgt Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel, wanneer hij afgelopen donderdag 1 november de delegatie uit PingDingShan, een stad met 5 miljoen inwoners, rondleidt. Deze tweede delegatie uit China die deze week bij Laverhof een kijkje komt nemen bestaat uit het stadsbestuur, twee ziekenhuisdirecteuren en een investeerder. Nieuwsgierig wordt gekeken naar hoe Laverhof bij St. Barbara de zorg voor dementerende ouderen organiseert. Ze zijn onder de indruk!

Hieraan voorafgaand heette Peter Beijers, bestuurder van Laverhof, het gezelschap hartelijk welkom en gaf uitleg over de wijze waarop Laverhof zorg verleent aan mensen met dementie en hoe bij St. Barbara de sociale verbinding gelegd wordt met het dorpscentrum, de school, het kinderdagverblijf en de sportaccommodatie. Burgemeester Van Rooij verwelkomde de delegatie in Meierijstad. Hij refereert naar zijn eerste warme kennismaking met China tijdens een handelsmissie en vervolgt: “China en Nederland hebben beiden te maken met vergrijzing. Het is fantastisch dat kennis en ervaring worden uitgewisseld. Ik hoop dat dit leidt tot een lange vriendschap.”  Lees verder

Aan het werk in het verpleeghuis

Gepubliceerd op 01 november 2018

“Als dagbestedingscoach gaat het mij vooral om die kleine geluksmomentjes in het leven van onze bewoners die de dag de moeite waard maken.”

Op dinsdag 30 oktober, overhandigde ActiZ de publicatie ‘Aan het werk in het verpleeghuis’ aan minister Hugo de Jonge en later die middag aan Helma Lodders, de voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onze medewerker Rianne Vollenberg vertelt in deze publicatie wat zij merkt van de ingezette middelen voor de invoering van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Merkbare verandering
“Het extra geld dat naar onze sector toe komt, is een gigantisch bedrag. Maar het is en blijft in mijn ogen heel hard nodig. Binnen Het Retraitehuis besteden we die extra middelen vooral aan bijscholing van de medewerkers. De zorg wordt immers steeds zwaarder, cliënten komen in een steeds latere fase bij ons wonen. Vaak heeft men meerdere aandoeningen. Op onze somatische afdeling bijvoorbeeld hebben steeds meer bewoners ook psychogeriatrische klachten. Daarom zetten wij krachtig in op scholing: verzorgenden worden verzorgenden IG, verzorgenden IG ontwikkelen zich tot verpleegkundigen niveau 4. Lees verder

Chinese delegatie bezoekt St. Barbara

Gepubliceerd op 30 oktober 2018

Afgelopen maandag 29 oktober bezocht een Chinese delegatie van de Greentown Service Group uit Hangzhou samen met de architect van St. Barbara, de heer Frank van Dillen van Molenaar & Bol & Van Dillen Architecten, verbonden aan Dementia Village Architects en Advisors, een bezoek aan St. Barbara.

Peter Beijers, bestuurder van Laverhof, heet in het bijzijn van de heren Freek Lapré, voorzitter van het European Centre for Research en Education in Ageing Services (ECREAS) - een initiatief van het European Ageing Network (EAN) - Eus Witlox, locoburgemeester en wethouder Zorg van de gemeente Meierijstad en Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel, iedereen van harte welkom. Hij geeft in het kort uitleg over het Nederlandse zorgstelsel en de wijze waarop Laverhof werkt. “We zijn er trots op hoe we bij Laverhof zorg en ondersteuning bieden aan ouderen, midden in de gemeenschap.” Lees verder

Eerste gasten vanaf januari welkom, Laverhof begint Anna Hospice

Gepubliceerd op 15 oktober 2018

Wie stervende is, heeft niet altijd een plek om waardig zijn laatste dagen te beleven. Voor hen heeft Laverhof de zachte zorg voor stervenden, ofwel terminale palliatieve zorg. Op dit moment zijn er kamers op de revalidatie-afdelingen van zowel Cunera | De  Bongerd in Heeswijk-Dinther als het Schijndelse Mgr. Bekkershuis voor hen ingericht. Vanaf januari begint Laverhof met het zelfstandige Anna Hospice in Wijbosch.

De wens een hospice te beginnen leefde al langer bij Laverhof. Een dergelijke voorziening is er in de directe omgeving immers niet, terwijl veel mensen er wel de voorkeur aan geven. Uit onderzoek bleek dat Schijndel midden in die witte vlek ligt. En toevallig deed zich een unieke kans voor. De Zusters van Liefde verlieten onlangs Annahof, naast verpleeghuis St. Barbara. Een klein deel daarvan wordt nu hospice. “We denken dat we de palliatieve terminale zorg beter op zo’n speciaal daarvoor ingerichte plek kunnen uitvoeren”, legt Ellen van der Heijden uit. Zij is de toekomstig leidinggevende van Anna Hospice.
In de loop van december zijn er open dagen. Begin 2019 zullen de eerste gasten er ontvangen worden, in de loop van het komend voorjaar is de officiële opening. Lees verder

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 22
  • pagina: 
  • 1