Nieuws

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 29
  • pagina: 
  • 1

Bijeenkomsten valpreventie bij Laverhof

Gepubliceerd op 24 september 2018

In de week van 1 t/m 7 oktober is het landelijke valpreventieweek. Ook bij Laverhof besteden we hier aandacht aan. Doordat ouderen langer thuis blijven wonen, stijgt het risico op vallen.

We organiseren op alle locaties een bijeenkomst om u te informeren op het gebied van valpreventie. Dit doen we door middel van een DobbelFIT-spel, waarbij u uitleg krijgt, maar zelf ook actief bezig bent. Lees verder

De heer Van de Brand en mevrouw Smit nemen na 20 jaar afscheid van cliëntenraad

Gepubliceerd op 20 september 2018

Op 19 september namen de heer Van de Brand en mevrouw Smit, twee zeer betrokken cliëntenraadsleden van cluster Behandeling, Revalidatie & Ondersteuning Thuis, met pijn in het hart afscheid. Zij hebben beiden twintig jaar cliënten van Laverhof ondersteund vanuit de klachtenadviescommissie en cliëntenraad.

Zij vertelden: “Tot voor kort voerden wij nog gesprekken met cliënten thuis en met revaliderende cliënten in het Mgr. Bekkershuis om te horen hoe zij de zorg- en dienstverlening van Laverhof ervaren. Dit leverde steeds mooie gesprekken op. Er is in 20 jaar veel veranderd. Vroeger ging het vooral over het eten, nu over heel veel verschillende zaken. Wij merken dat Laverhof altijd bezig is met verbeteren.”
Beiden hebben het werk met veel plezier gedaan en helaas is het tijd om het stokje door te geven aan nieuwe kandidaten. Dominique den Brok, directeur cluster Behandeling, Revalidatie & Ondersteuning Thuis, zette beide leden in het zonnetje met een bloemetje en een speciaal ‘enorm bedankt beeldje’.

Lees verder

Lions Club De Meierij organiseert een Kerst Matineevoorstelling voor de aanschaf van een Tovertafel voor St. Barbara

Gepubliceerd op 13 september 2018

De Lions Club De Meierij organiseert een Kerst Matineevoorstelling op zondag 16 december a.s., waarvan de opbrengst mede gaat naar de aanschaf van een Tovertafel voor St. Barbara in Schijndel. Wat een prachtig initiatief!

Waar? De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel.
Aanvang 14.30 uur met optredens van Lisa van Nes, Trio Tridvaras, Percussion 002 en de Classicurls.
Inloop vanaf 13.30 uur met koffie en glühwein.
Na afloop is de bar open voor een hapje en drankje.
Entree € 25,00 p.p. Lees verder

Expositie hoeden van jong talent Tess Schevers bij St. Barbara

Gepubliceerd op 12 september 2018

Op dit moment zijn de prachtige hoeden van Tess Schevers te bewonderen in de Hoflaan van St. Barbara. Tess: “Ik ben 22 jaar en heb vijf jaar gestudeerd aan het Sint Lucas in Boxtel. Afgelopen juni heb ik mijn diploma gehaald. Officieel ben ik nu hoedenmaker en textieldesigner. De afgelopen jaren heb ik hoeden gemaakt die op verschillende thema’s zijn geïnspireerd. Vaak haal ik mijn inspiratie uit architectuur. Zo ook de kleuren van de hoeden.

Met hoeden maken kan ik mijn creativiteit kwijt en ik kan het goed combineren met mijn allergrootste passie, textiel. Ik vind het ontzettend leuk om nieuw en innovatief textiel te ontwikkelen, wat ik weer kan verwerken in mijn hoeden. Ook ben ik altijd op zoek naar iets nieuws en wil materiaal op een andere manier gebruiken dan waarvoor het bedoeld is. Zo wordt het een echte ‘Tess-hoed’, waardoor mensen je werk kunnen herkennen.” Lees verder

Keezen bij St. Barbara voor een Tovertafel: Doe mee!

Gepubliceerd op 11 september 2018

Op woensdag 26 september a.s. organiseert Dorien Romme, medewerker bij Laverhof, een Keez-toernooi bij St. Barbara in Wijbosch voor de aanschaf van een Tovertafel. De kosten bedragen € 5,- per deelnemer en de volledige opbrengst is bestemd voor de Tovertafel.

Tovertafel
Dorien: “Met het organiseren van het Keez-toernooi wil ik een steentje bijdragen aan de vele acties die opgezet zijn voor de aanschaf van een Tovertafel. Veel bewoners houden van spelletjes. Helaas kun je de meeste spelletjes maar met maximaal vier personen tegelijk spelen. De Tovertafel biedt hiervoor uitkomst! Hierbij kun je meer mensen betrekken en het kan samen met personeel of familie gedaan worden, maar ook nog zelfstandig door de bewoner zelf. De Tovertafel stimuleert mensen met dementie tot meer beweging en sociale interactie. Bovendien levert de Tovertafel waardevolle momenten op met familieleden en verzorgers. Ik hoop op een grote opkomst!” Lees verder

Expositie Jeanne van Vugt in Het Retraitehuis

Gepubliceerd op 04 september 2018

Van 5 oktober tot 5 januari exposeert Jeanne van Vugt bij Laverhof in locatie Het Retraitehuis. Jeanne is vrijwilliger bij Laverhof en een van haar hobby’s is schilderen.

Door een blessure aan haar arm, kon ze een tijdje niet schilderen. “Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan”, vertelt Jeanne, “en de onrust in mij zette mij ertoe aan op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van schilderen. Dat werd de techniek FLUID PAINTING, een leuke manier om met verf bezig te zijn. Ik kan hierbij mijn elleboog ontzien en ik heb weer nieuwe inspiratie gevonden om te experimenteren.
Graag wil ik mijn werken aan u laten zien en hoop dat u er van kunt genieten.”
De expositie is dagelijks te bezichtigen. U bent van harte welkom! 

Weet u dat we nog op zoek zijn naar enthousiaste vrijwilligers? Meer weten? Neem contact op met Rianne Vollenberg, dagbestedingscoach, telefoon (0413) 33 75 00 of e-mail rianne.vollenberg@laverhof.nl.

Lees verder

Burendag bij het Mgr. Bekkershuis!

Gepubliceerd op 03 september 2018

Op zaterdag 22 september a.s. is het weer nationale Burendag. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren. Heel Nederland doet mee en zo ook het Mgr. Bekkershuis.

Conny Sangegoeds, dagbestedingscoach in het Mgr. Bekkershuis: “Wij nodigen omwonenden uit voor een gezellig kopje koffie in d’n Herd met iets lekkers erbij. Een mooie gelegenheid om een praatje te maken en elkaar beter te leren kennen. Iedereen is van harte welkom!”

Vanaf 14.30 uur staat de koffie klaar. U komt toch ook? Lees verder

Expositie Joke Schakenraad-de Wit bij Cunera | De Bongerd

Gepubliceerd op 28 augustus 2018

Tot 3 december kunt u bij Laverhof, locatie Cunera | De Bongerd, werken bezichtigen van Joke Schakenraad-De Wit.

Joke werkt met diverse technieken, o.a. aquarel. Joke: “Van aquarel wordt wel gezegd dat het de moeilijkste schildertechniek is en dat klopt ook. Je kunt er bij een foutje niet overheen schilderen. Bovendien moet je van tevoren al weten welke delen wit of licht moeten blijven, je kunt dat later niet meer corrigeren. Ga er maar gerust vanuit dat, voordat je over je werk tevreden bent, er al een paar mislukte werken in de prullenbak liggen.” Lees verder

Samen met familie bepalen wat de beste zorg is

Gepubliceerd op 02 juli 2018

Iedereen wil graag zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Lukt dit niet meer helemaal op eigen kracht? Zorgorganisatie Laverhof kan de gewenste ondersteuning bieden.

“Kan niet, dat ligt onder de mat”, zegt mevrouw Van den Bosch (83 jaar). Dat heeft ze geleerd bij Laverhof. “Sinds ik zes jaar geleden naar Laverhof ben gegaan, doe ik dingen die ik nooit gedacht had te kunnen: tafeltennis, schilderen, sjoelen. Ik doe overal aan mee. Ze vragen je er gewoon bij.” Mevrouw Van den Bosch heeft het prima naar haar zin bij de dagbesteding in Cunera | De Bongerd in Heeswijk-Dinther. “Een praatje, het gezelschap. Heel relaxed en gewoon.” Lees verder

Overdracht klooster Annahof aan Stichting Laverhof

Gepubliceerd op 28 juni 2018

Op 26 juni werd tijdens een officiële bijeenkomst in de kapel van klooster Annahof, de sleutel van Annahof symbolisch door zuster Agnes Vos, algemeen overste van de congregatie, overgedragen aan Peter Beijers, bestuurder van Laverhof.

Zuster Agnes: “De herfst van de congregatie is aangebroken en het doet ons goed dat we Annahof mogen overdragen aan Laverhof. Hiermee kunnen de toekomstige plannen officieel in gang gezet worden. Dit is de start voor een nieuwe woonplek voor nieuwe bewoners, waar ze gelukkig mogen zijn.”

Stichting Laverhof heeft het voornemen het gebouw te bestemmen als tijdelijke woonplaats voor de bewoners van het Mgr. Bekkershuis gedurende de verbouwing die daar gaat plaatsvinden. Plannen voor de uiteindelijke bestemming van klooster Annahof worden nog onderzocht.

Lees verder

Iris en Anouk werken in de ouderenzorg. Iets voor jou?

Gepubliceerd op 28 juni 2018

Beiden zijn begonnen als stagiaire bij Laverhof: Anouk van Lokven in 2016 en Iris van Uden in 2014. Dat beviel zo goed dat ze als vakantiekracht en oproepkracht zijn gebleven. Nu zijn ze bijna gediplomeerd voor verzorgende niveau 3 en gaan ze aan de slag als woonzorgbegeleider bij Laverhof!

Heeft het werken in de zorg je altijd getrokken?
Anouk: “Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik wilde gaan doen en heb bij verschillende opleidingen gekeken. Er gingen over de zorg alleen maar poep- en plasverhalen rond, maar tijdens de open dag van de zorgopleiding merkte ik dat dat niet klopte. Die leerlingen waren zo enthousiast over hun opleiding en het werken in de zorg, dat heeft voor mij de doorslag gegeven!”

Iris: “Ik zat op het Elde College en wist niet wat ik voor vervolgopleiding wilde gaan doen. Ik ben de opleiding niveau 2 gaan volgen en heb stage gelopen in de horeca, bij een kinderdagverblijf en in de ouderenzorg. Mijn stage in de ouderenzorg vond ik zo leuk, dat ik verder ging voor niveau 3.”

Wat vertel je aan anderen over het werken in de zorg?
Anouk en Iris: “Vrienden en vriendinnen zeiden: je gaat toch niet voor de zorg kiezen? Dat is alleen maar mensen verschonen. We vertellen dat het juist zoveel veel meer is dan dat! Het werken in de ouderenzorg is heel afwisselend, je hebt veel contact met mensen, doet leuke dingen met hen en het is heel dankbaar werk.” Lees verder

St. Barbara start crowdfundactie voor Tovertafel

Gepubliceerd op 07 juni 2018

Samen met familie van bewoners van verpleeghuis St. Barbara in Schijndel is Laverhof een crowdfundactie gestart om geld in te zamelen voor een Tovertafel. Iedereen die de bewoners van St. Barbara een warm hart toedraagt, nodigen we van harte uit een bijdrage te geven via de website http://activecues.com/crowdfunding/laverhof-verpleeghuis-st-barbara! Lees verder

Laverhof presenteert jaarverslag 2017 ‘Samen werken aan kwaliteit’

Gepubliceerd op 05 juni 2018

Peter Beijers, bestuurder van Laverhof: “Kwaliteit is de rode draad in dit jaarverslag ’Samen werken aan kwaliteit’. Het leveren van goede zorg en ondersteuning is voor ons vanzelfsprekend. Maar toch is het goed om daar zo af en toe heel nadrukkelijk bij stil te staan en jezelf de vraag te stellen of het anders of beter kan. Wat is nu goede zorg?

We maken als organisatie de transitie vanuit sturing gericht op het hanteren van regels naar minder regels met meer professionaliteit en meer regie bij de cliënt. We willen sturen op resultaten, procedures loslaten waar dat kan en vertrouwen op professionaliteit. Lees verder

Gezondheidszorgpsycholoog nu ook voor mensen buiten Laverhof beschikbaar

Gepubliceerd op 17 mei 2018

‘Inzicht leidt tot meer begrip voor oudere met psychologisch probleem’

Het is een eenvoudig, maar treffend voorbeeld. “Mensen in de omgeving van iemand met dementie hebben de neiging om de cliënt voortdurend te testen. ‘Wat heb je vanmiddag gegeten’, vragen ze dan met de beste bedoelingen. Maar het is heel vervelend om voortdurend met je falen geconfronteerd te worden. Doe dat niet.” Kersti Mischke, gezondheidszorgpsycholoog bij Laverhof, helpt ouderen met psychische klachten en hun omgeving om beter met hun ziekte om te gaan.

Kersti is als BIG-geregistreerd (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) gezondheidszorgpsycholoog met als specialisme ouderen, verbonden aan Laverhof. Daar onderzoekt  ze bewoners van het verpleeghuis als er sprake is van gedrags- en stemmingsproblematiek en stelt diagnoses. Ook praat ze met hun familieleden. Maar sinds kort is het ook mogelijk voor mensen buiten Laverhof om gebruik te maken van de kennis en kunde van Kersti. Niet rechtstreeks, maar via een doorverwijzing van de huisarts. Lees verder

Laverhof en Vegro gaan samenwerking aan

Gepubliceerd op 07 mei 2018

Laverhof en Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen zijn een samenwerking gestart voor het uitlenen van zorghulpmiddelen. Vegro heeft twee uitleenpunten geopend: in Cunera | De Bongerd in Heeswijk en Mgr. Bekkershuis in Schijndel. Hier kunt u terecht voor het gratis lenen van hulpmiddelen, zoals een rolstoel, toiletstoel of bedverhogers. Deze producten worden vergoed door de zorgverzekeraar. Lees verder

‘Actief met Eten' maakt mensen langer zelfredzaam

Gepubliceerd op 05 april 2018

Bernheze - Het onderzoeksproject ‘Langer Zelfredzaam’ laat zien dat preventief ondersteunen op dagelijkse activiteiten als eten & drinken, bijdraagt aan een langere zelfredzaamheid met een betere kwaliteit van leven. Maar ook dat de huidige ondersteuning nog te weinig gericht is op wat de betreffende persoon zelf belangrijk vindt. Daardoor heeft deze eerder een verzwakkend effect op de zelfredzaamheid, dan dat hij deze versterkt. Het project ‘Langer Zelfredzaam’ in Bernheze, met als projectleider Phyllis den Brok, laat zien dat een positieve aanpassing hierin mogelijk is, zonder extra kosten. Lees verder

Laverhof maakt zich sterk voor beter salaris voor huishoudelijke hulpen

Gepubliceerd op 22 maart 2018

Door de leden van brancheorganisatie Actiz is op 8 maart 2018 besloten om per 1 april a.s. een aparte salarisschaal voor hulp bij het huishouden in te voeren.

”In de cao VVT is met de vakbonden afgesproken dat er een loonschaal zou komen voor hulp bij het huishouden. Per 1 april 2018 treedt de cao-regeling voor de hulp bij het huishouden (HbH) met de daarbij behorende HbH salarisschaal in werking. Dit is met name gunstig voor medewerkers HbH die nu in de laagste salarisschaal (schaal 10) zitten,” licht Peter Beijers, bestuurder van Laverhof toe.


Lees verder

Techniek zal bij Laverhof nóóit boven persoonlijke aandacht gaan!

Gepubliceerd op 12 maart 2018

Maar het zal wel steeds meer als hulpmiddel ingezet gaan worden. Ook bij Laverhof. Annemiek van den Bosch, dagbestedingscoach van Cunera Lindelaan en Sanne Kivits, manager van het team Welzijn in Cunera | De Bongerd in Heeswijk-Dinther en Het Retraitehuis in Uden: “We zien mensen een beetje terughoudend reageren op nieuwe technieken en dat is beslist niet nodig! Persoonlijke aandacht blijft bij ons altijd op nummer één staan. Techniek is juist een middel om het contact met mensen te bevorderen! Neem Zora bijvoorbeeld: het robotje kan gymnastiek- of yogabewegingen voordoen, zodat wij onze handen vrij hebben om de mensen te helpen bij die bewegingen.” Lees verder

Feestelijke start bouw Kloosterpark

Gepubliceerd op 08 maart 2018

Op 7 maart jl. werd samen met de toekomstige bewoners van appartementencomplex Kloosterpark de officiële start van de bouw feestelijk ingeluid. Voor deze bewoners ook de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met de nieuwe buren én Het Retraitehuis. De aannemer, projectontwikkelaar Cornelis Huygens en verhuurmakelaar waren hierbij aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Na een korte presentatie, ging het gezelschap gezamenlijk naar het bouwterrein. Lees verder

'Beter thuis' in de regio Den Bosch dankzij samenwerking wijkverpleegkundigen en Spoedeisende Hulp

Gepubliceerd op 05 februari 2018

“We zien ’s avonds steeds meer kwetsbare ouderen op de Spoedeisende Hulp (SEH) en Huisartsenpost,” vertelt SEH-arts Claudia Vernooij.  Dit is een landelijke trend. “Deze mensen kunnen niet altijd terug naar huis zonder extra zorg thuis. Omdat het buiten kantooruren lastig was om thuiszorg te organiseren, verbleven sommige patiënten een of meer nachten in het ziekenhuis als tussenoplossing. Dit blijkt voor de patiënt niet altijd het beste te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze patiënten beter thuis herstellen.”

Daarom werken thuiszorgaanbieders, huisartsen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis sinds 1 oktober op een nieuwe manier samen. Het project draagt de toepasselijke naam ‘Beter thuis’. De (wijk)verpleegkundige is daarbij in de avonduren en weekenden de centrale speler in de zorg voor de patiënt. In overleg met SEH en Huisartsenpost zorgt de (wijk)verpleegkundige ervoor dat de patiënt veilig naar huis kan en daar de juiste zorg krijgt. Op die manier willen we de patiënt langer veilig thuis laten wonen, en de kwaliteit van zorg buiten kantooruren verhogen. Indien de zorg thuis niet toereikend georganiseerd kan worden, kan patiënt ook tijdelijk worden opgenomen in een thuiszorginstelling. Zo kan de patiënt op een goede plek toewerken naar ontslag met hulp naar de eigen woonomgeving. Lees verder

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 29
  • pagina: 
  • 1