Cunera | De Bongerd

Cunera | De Bongerd is een dubbellocatie voor wonen met zorg en behandeling. In Cunera | De Bongerd wonen cliënten met lichamelijke aandoeningen of beperkingen en cliënten met dementie.

Op Kastanjedreef en Lindelaan in Cunera wonen mensen met dementie in kleinschalige woongroepen van acht cliënten, die ieder een eigen zit-slaapappartement hebben, met gedeeld sanitair. Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke huiskamer met keuken, waar activiteiten worden georganiseerd en gezamenlijk kan worden gegeten.

Op Bellefleur, Elstar en Sterappel in De Bongerd wonen cliënten met lichamelijke aandoeningen of beperkingen in een eigen appartement. Er zijn gemeenschappelijke huiskamers voor ontmoeting, maaltijden en activiteiten. Voor cliënten met een lichte zorgvraag (zorgzwaartepakket 1 t/m 4) biedt De Bongerd ook mogelijkheden voor het huren van een appartement in een beschutte woonomgeving met zorg- en dienstverlening of is Laverhof Ondersteuning Thuis beschikbaar.

In het restaurant Plaza wordt dagelijks een warme maaltijd geserveerd.

Overige voorzieningen
Revalidatie De Bongerd biedt tijdelijke opname voor ouderen die na een verblijf in het ziekenhuis niet in hun eigen woonomgeving kunnen revalideren of herstellen.

Dagbesteding
Cunera | De Bongerd biedt gespecialiseerde dagbesteding en dagbehandeling. Deze vorm van dagbesteding is gericht op ouderen die nog zelfstandig wonen en voor wie andere voorzieningen in hun eigen wijk of buurt niet toereikend zijn, omdat er meer ondersteuning nodig is van professionals.

Prachtige omgeving
Cunera | De Bongerd ligt in een prachtige parkachtige omgeving, omzoomd met oude eiken en beuken, naast de abdij van Heeswijk.

 

De mening van vertegenwoordigers van bewoners met dementie van Cunera

De mening van bewoners met fysieke beperking van De Bongerd

Plaats een waardering of bekijk alle waarderingen!

Laverhof wordt op ZorgkaartNederland gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8.1.
Bekijk hier alle waarderingen of plaats een waardering.


Cunera|De Bongerd
Cunera | De Bongerd