Anna Hospice

In januari 2019 opent Anna Hospice haar deuren in het voormalige klooster Annahof van de Zusters van Liefde van Schijndel. Anna Hospice start met drie bedden. De voorziening staat open voor mensen vanaf 18 jaar die ongeneeslijk ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden.

De zorg in Anna Hospice is gericht op begeleiding van het stervensproces, door pijn- en symptoomverlichting. Ook is er aandacht voor emotionele, spirituele en sociale behoeften. Familieleden en naasten zijn altijd welkom in het hospice; er zijn geen bezoektijden.

In een sfeer die zoveel mogelijk gekenmerkt wordt door huiselijkheid en rust, kunnen de gasten, omringd door geliefden en vrienden, afscheid nemen van het leven. Zorg en begeleiding wordt geboden door professionals en vrijwilligers. Gasten, familieleden en naasten worden uitgenodigd om van het hospice zo veel mogelijk een thuis te maken, in de eigen kamer en in de gemeenschappelijke ruimtes. In afstemming met elkaar en met de professionals en vrijwilligers wordt de zorg ingericht.

Iedereen welkom
Het hospice is niet aan een identiteit of levensbeschouwing gebonden: iedereen is welkom in Anna Hospice, ongeacht levensovertuiging of achtergrond.
Anna Hospice biedt:
•    24 uur per dag professionele begeleiding van het stervensproces
•    Huiselijke appartementen met eigen badkamer
•    Logeren door een familielid op de kamer
•    Gebruik van stilteruimte, gemeenschappelijke huiskamer en keuken
•    Respect voor elke levensovertuiging
•    Mogelijkheden voor opbaren en afscheidsbijeenkomsten

Het team bestaat uit palliatief deskundige artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, geestelijk verzorgers en vrijwilligers. Ook de eigen huisarts is welkom om medische zorg te verlenen, als de gast daar de voorkeur aan geeft. Er is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig.

Het hospice ligt naast verpleeghuis St. Barbara van Laverhof.

De werving voor vrijwilligers is gestart. Klik hier voor de vacature.

St. Barbara zorg